Aquestes són les dades que reflexa el treball i aposta de Càritas per una economia basada en les persones i que estan incloses al l’informe “Economía y Personas. Cambiando el foco cambiamos los resultados” que s’ha presentat avui dematí a la seu de Càritas Espanyola. En aquest informe es dóna compte de l’activitat desenvolupada el 2016 per les 70 Càritas Diocesanes de tota la confederació a l’àmbit de l’ocupació.

Segons les dades presentades han participat 72.040 persones als diversos programes i itineraris d’ocupació de Càritas a tota Espanya durant l’any 2016. D’elles, 16.597 varen aconseguir accedir a un treball (el que suposa el 23% de les persones acompanyades per Càritas).

A més, a l’Informe es destaca l’opció clara de la confederació Càritas per la inserció social de les persones més desfavorides, mitjançant un model d’ocupació basat en l’economia social i solidària, amb un total de 49 empreses d’inserció social, oferint 1.445 llocs de feina per a persones en situació d’exclusió social i facturant un total de 36.6 milions d’euros.

Dades de Càritas Mallorca

La inserció sociolaboral des de Càritas Mallorca es duu a terme des de diferents serveis i programes que van des de la formació bàsica a la més específica, passant per l’orientació laboral i la intermediació. A més, també es compta amb els Taller prelaborals de Recuperació de Juguetes i reciclatge de paper (Palma), el Taller Bona Traça (Manacor), a més d’altres iniciatives d’economia social com són el projecte Koluté i el taller de Triatge de Roba (actual projecte Tèxtil).

L’any 2016 s’acompanyaren des dels diferents serveis un total de 1.522 persones (242 persones menys que l’any passat), de les quals 333 persones han trobat un lloc de feina que suposa més del 21% de les persones acompanyades. Així veim que, tot i que el nombre de persones ateses respecte l’any 2015 ha davallat un 15%, ha augmentat el nombre de persones que han trobat feina. Cal destacar que s’han pogut realitzar 6 contractes d’inserció dins la mateixa entitat.
Del total de persones, 1.146 han participat al servei d’Acollida i Orientació laboral, mentre que des del Servei d’Intermediació s’han atès a 407 persones. A més a més, 379 persones han participat en Accions Formatives diverses ( a les que s’inclouen els tallers prelaborals).

Perfil de les persones participants

En relació als perfils específics de les persones que han participat a les accions d’ocupació i formació de Càritas Mallorca són, a la seva gran majoria, dones (69.20%) havent augmentat en relació a l’any passat (que va ser un 50.28%). Quant a la procedència, un 63.62% és d’origen estranger (més del 50% són extracomunitaris) envers un 34.99% de persones espanyoles, essent la gran majoria d’entre 26 i 45 anys (52.33%), dada que no varia molt en relació a 2015, seguides d’un 37.84% que tenen més de 45 anys (dada que ens sembla important i significativa per les dificultats d’inserció d’aquest col·lectiu en aquests moments).

Per nivell formatiu, el 48.33% tenen formació bàsica, el 29.38% estudis secundaris , el 8.57% són batxillers i el 2.19% universitaris.

Fuente original: http://www.agenciabaleria.com/200-ampliar_noticia.php?idioma=cat&&desc=16.597_PERSONES_ACONSEGUIREN_UN_TREBALL_EL_2016_AMB_EL_SUPORT_DELS_PROJECTES_D’OCUPACIÓ_I_ECONOMIA_SOLIDÀRIA_DE_CÀRITAS_A_ESPANYA&&noticia_id=9962

Por Prensa